Milica
Member

Ван мреже
Поруке: 3
|
 |
« послато: Фебруар 12, 2009, 11:53:00 » |
|
О, свети Анђеле, мој добри чувару и заштитниче! Скрушеног срца и болне душе пред тобом стојим и молим се: услиши мене грешног слугу твога (изговорити своје име), који вапи гласним јауком и горким плачем: не опомњи се безакоња и неправди мојих, којима те несрећник гневим сваког часа и дана и мрским се чиним пред Створитељем нашим Господом; подари ми милосрђе своје и не одступи од мене нечистога све до скончања мога; пробуди ме од сна греховног и помози ми да молитвама твојим преостало време живота свога проживим без порока и родим род достојан покајања, и од смртних падова греховних избави ме, да не пропаднем у очајању и да се не обрадују непријатељи погибији мојој; знам уистину и речима исповедам да нико није такав пријатељ и заштитник, заступник и бранитељ, као ти, свети Анђеле, јер стојиш пред престолом Господњим и молиш се за мене непотребног и од свију грешнијег, да не узме Преблаги душу моју у дан очајања мога нити у дан кад учиних зло, и зато немој престајати да молиш премилосрдног Господа Бога мог да опрости сагршења моја, која учиних током читавог живота делима, речима и свим својим чулима, и, мада већ зна пресуду, да ме спасе; да ме казни по Својој неизрецивој милости, али да ме не укори и не мучи Својим непристрасним, праведним суђењем; да ме удостоји да се покајем и да са покајањем достојно примим Божанско причешће, за шта се највише молим и такав дар од свег срца желим. У страшном часу смрти не одступи од мене, добри чувару мој и одагнај мрачне демоне који ће заплашити устрепталу душу моју; заштити ме од тих замки јер морам проћи ваздушна митарства, да бих, чуван тобом, безбедно достигао жељени рај, где свети и вишње силе непрестано хвале свечасно и величанствено име у Тројици слављенога Бога, Оца, Сина и Светога духа, коме доликује част и поклоњење у векове векова. Амин
|